IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на бюджета – неизбежен и мотивиран или „опипване на почвата“?

Разнопосочни мнения за предложената актуализация на бюджета изказаха икономисти и експерти пред Investor.bg

10:40 | 30.09.14 г. 17
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>ЕК</em></p>

Снимка: ЕК

Последна актуализация: 13:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 8 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Не мога да кажа, че тройната коалиция не е крадлива, както като достатъчно умен и информиран не мога да посоча нито едно правителство, особено у нас, но дори по света, което не гепи! Преди 10-тина години заради нагла, безогледна корупция и шуробаджанащина си отиде цялата еврокомисия! Бедна ти е фантазията за какво става дума в партиятя, която се кани да спечели и управлява! Както вече казах преди време, разликата е в отношинието към стадото. Едните стрижат и дават по някой кокал и на публиката, а другите дерат и усвояват за поколенията! Само абсолютен глъм, едноклетъчен капиталист с мозък на футболен фен като някои долуписали може да отиде да гласува за партия, която "няма" да краде! Обвиненията между политиците са на принципа "стани да седна" и само плоскоглави им вярват! Разликата е кой колко въздух оставя за околните! хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 0
rover
преди 9 години
Ако не си толкова индоктриниран политически, вероятно би могъл да пишеш смислени неща.Аз по принцип съм против всякакви заеми, кредити и т.н. Така си водя фирмената политика и личния живот. Но кой съм аз, за да казвам кое как да бъде? Тук има хора, които постоянно твърдят, че макроикономиката няма нищо общо ....абе с реалния живот,да речем. Според тях - харчлъка му е майката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
***, не ***, пожелавам на всички вас с "истински бизнес" да изпролетите! Хахаха! То ако истинският бизнес беше да меташ го^вна по некви комунисти, онанисти и пр., да се плюе по всичко дето некой некога е направил в тази държавица и да сочиш на изток, за да оправдаваш с някого там посрания си ***, то най-големият капиталист в България щеше да е Едвин Сугарев и Ал. Йорданов. Нали те ви отвориха очите и прозореца за слънцето! хахахаха....!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 1
data
преди 9 години
п.п. Приходите - 1 милрд. по малко , разходите - 2 млрд в повече , инфлацията - не било инфлация ми дефлация . Много се *** тоз човек ( Ореха ) да знаеш !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 1
data
преди 9 години
Мави , сори за вметката *** Орешака го видЕхме какъв бюджетар е - да ми кажеш само в бюджета 2014 кое е вярното : приходите , разходите или инфлацията ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 1
Людени
преди 9 години
МавиГъз ....++
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 3
milioner4e
преди 9 години
И само ми кажи, че тройната коалиция не е крадлива, корумпирана и каквато там си я изреди, след като за втори път при тяхно управление ни спират фондовете. Отново тяхното управление завършва с катаклизъм (КТБ) и отново парите в бюджета не достигат. И ми кажи дали не е некадърна след като министри и зам. министри са назначавани за такива само, защото са от приятелския кръг на някой Евксиноградски очилатко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 6
milioner4e
преди 9 години
Не знам държава в света или поне, айде в западния капиталистически свят, периода от 2002-2007 да не беше белязан от огромен бум, нарастване на доходите и придобиване на милиони жилища. Аз като гледам и Великобритания и Америка и западна Европа, особено Испания, Гърция и ние барабар с тях имахме наистина забележителен ръст. Само не ми казвай, че това е благодарение на всемогъщия Пацо, който дори вкара плоския данък 2008. И малко пораждат спорове данните. Защо при инфлация от над 12% за 2008 имаме ръст около 6%? Не е ли малко малко това нещо? Особено като се има предвид, че сме следсоциалистическа държава ръста през тези години трябваше да е или поне близо до двуцифрен, но повече от 6% не постигнахме. Най-развитите икономики имаха ръст колкото нас...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 9 години
И още пролетта писах тук, че много колеги и клиенти споделяха, че за сефте от ГЕРБ насам са изкарали малко по-спокойна зима и беше се появил малко оптимизъм, че нещо помръдва напред и хайде - оставка! Сега всички се готвят за нов ледников период ала Дянков или който там сложи Тиквата и затварят черупките. Чужди компании затварят и се изнасят. Не бягат от Орешарски, а от този, който се очаква да дойде! Нищо, че се пише много десен! И кой е казал, че големите работодатели и данъкоплатци са много десни? хахаха! Без ДДС - приходи само от кредити! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 22 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 9 години
"Имаме и един друг проблем при всяка смяна на правителството от тройната коалиция насам автоматично бюджетът се издънва, коментира Петър Ганев."Хаха... май страшната, крадлива, некадърна, корумпирана и незнам още каква тройна коалиция ще остане в новата ни демократична история като шампион по ръст, развитие и просперитет... !!! хахаха! Въпросът е стадото да подскача по тъпана и да блее на кавала на овчаря от Банкя! муахахаха!Чудят се как да навържат разходите при катастрофален спад на приходите! И защо спадат приходите? Ами просто кат бел боб, бре мунчовци! Щот нема бизнес, нема сделки, нема ДДС! Аз до тук за тази година съм на 40% на ДДС-то, коетоо съм внасял лани! А лани съм бил на 30% от това, което е било през 2007-2008! А куп клиенти ми изчезнаха още по дянково време и повече не се появиха!То само с аутосорсинг и писане на софтуер за чужди компании нема как да стане икономиката! Или с "инвестиции" с мишката! Такъв капитализъм може, ама само по филмите с Майкъл Дъглас! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още